fbpx

Koktajl mleczno-owocowy

Przepis na 1 porcję

Składniki:

– 200 ml mleka 1,5-2%
– 100 g twarogu półtłustego
– 2 łyżki płatków owsianych
– 100 g owoców (najlepiej jagodowych) np. 50 g jagód, 50 g malin
– 1 łyżeczka siemienia lnianego
– cynamon lub kardamon

 

Sposób przygotowania:

1. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i dokładnie wymieszać.
2. Dodać cynamon lub kardamon (wedle uznania).
3. Jeśli konsystencja będzie zbyt gęsta, należy dodać więcej mleka.

Kaloryczność 1 porcji: 390 kcal
Białko: 31,5 g
Tłuszcze: 12,7 g
Węglowodany: 43 g
Błonnik: 6,6 g

 

 

 

Autor przepisu: mgr inż. Izabela Przybysz
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *