Składniki:

– 2 liście jarmużu
– 1 średnie jabłko
– 1 średni banan
– sok wyciśnięty z 1 pomarańczy

 

Sposób przygotowania:

1. Jarmuż umyć, oderwać liście od twardej łodygi.
2. Jabłko obrać, pokroić, usunąć gniazda nasienne.
3. Banana obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki.
4. Pomarańczę przekroić na pół i wycisnąć z połówek sok.
5. Jarmuż, jabłko, banana oraz sok umieścić w pojemniku blendera.
6. Całość dokładnie zmiksować i wlać do szklanki.

Kaloryczność koktajlu: 276 kcal
Białko: 4,9 g
Tłuszcze: 1,3 g
Węglowodany: 61,3 g

 

Autor przepisu: mgr Aleksandra Wedziuk
Centrum Dietetyczne Online poradnia.ncez.pl